عمل جراحی تومور کاروتید بادی [تومور گردن]

تومور کاروتید بادی توموری است که در یک سمت از گردن در ناحیه‌ای که سرخرگ‌های کاروتید به رگ‌های کوچک‌تر تقسیم می‌شوند، رشد می‌کند. این رگ‌های کوچک‌تر مسئولیت انتقال خون به مغز را برعهده دارند. شما دو سرخرگ کاروتید دارید که هر کدام در یک سمت گردنتان قرار گرفته‌اند. این سرخرگ‌ها خون را به قسمت جلویی مغز که مسئول فکرکردن، حرف‌زدن، شخصیت و عملکردهای حسی و حرکتی است، انتقال می‌دهند.

علائم تومور کاروتید بادی

بیشتر اوقات تومور کاروتید بادی باعث بروز هیچ علائمی نمی‌شود و زمانی می‌توان آن را تشخیص داد ‌که پزشک شما را معاینه کند. شما می‌توانید تومور را حس کنید ولی متوجه هیچ دردی نمی‌شوید.

اگر تومور خیلی بزرگ شود، بر عصب‌ها، رگ‌های خونی یا اعضایی که اطرافش قرار دارند، فشار وارد می‌کند. این اتفاق منجر به گلودرد، تغییر صدا، بی‌حس شدن زبان و مشکلات بلعیدن می‌شود.

تومور کاروتید بادی

تشخیص تومور کاروتید بادی

پزشک خیلی دقیق سر و گردن شما را معاینه می‌کند تا بتواند علائمی از تومور کاروتید بادی را پیدا کند. آزمایش‌هایی که ممکن است شما به آن‌ها نیاز داشته‌باشید، به شرح زیر است:

◼ اولتراسوند

 این آزمایش از ابزار خاصی (مبدل یا ترانسدیوسر) استفاده می‌کند که موج‌های صوت را به درون بدن می‌فرستد تا بتواند از ناحیه مورد نظر عکس بگیرد.

◼ تصویر سازی تشدید مغناطیسی (MRI)

 این آزمایش از یک جسم مغناطیسی بزرگ و موج‌های رادیویی استفاده می‌کند تا بتواند تصویرهایی با جزئیات کامل از داخل بدن شما تهیه کند.

◼ آنژیوگرافی تشدید مغناطیسی (MRA)

 نوعی MRI است که مشکلات مربوط به رگ‌های خونی را بررسی می‌کند.

◼ توموگرافی رایانه‌ای (سی تی اِسکن)

تصویربرداری خاصی از اشعه ایکس است.

عمل جراحی تومور کاروتید بادی

جراح قلب برای درمان تومور کاروتید بادی، معمولا یکی از دو روش آمبولیزاسیون ترانس‌کاتتر (transcatheter embolization) و یا پیوند بای ‌پس را انتخاب می کند.

آمبولیزاسیون ترانس‌کاتتر

آمبولیزاسیون ترانس‌کاتتر روشی است که میزان انتقال خون به تومور را کاهش می‌دهد. این عملیات دو تا سه روز قبل از عمل جراحی انجام می‌شود. یک کاتتر از طریق سرخرگ کشاله ران وارد بدن و رگ‌های خونی‌ می‌شود که مسئولیت انتقال خون به تومور را برعهده دارند.

سپس، با استفاده از دارو و ابزارهای انسدادی، جلوی جریان خون را به سمت تومور می‌گیرند.

عمل کاروتید بادی

عمل جراحی بای پس برداشتن تومور

بیشتر مواقع (60 تا 70 درصد) بدون این‌که نیاز باشد قسمتی از سرخرگ کاروتید را بازسازی کرد یا برداشت، می‌توان تومور را از گردن خارج کرد. اگر سرخرگ نیاز به بازسازی داشته‌باشد، به وسیله یک شکاف کوچک می‌توان این کار را انجام داد.

بعضی مواقع بازسازی سرخرگ کمی پیچیده‌تر می‌شود، مثل زمانی‌که جراح قلب مجبور است روی حفره‌ای که در طول برداشتن تومور یا تعویض قسمتی از سرخرگ از طریق پیوند بای‌پس (استفاده از رگ خونی دیگر که مسیر جدیدی برای جریان خون ایجاد می‌کند) ایجاد شده‌است، یک وصله یا پَچ بگذارد.

عوارض جراحی کاروتید بادی

درمان تومور کاروتید بادی به‌طور کلی امن و با نتایج بسیار خوبی همراه است. با این حال، همه روش‌های درمانی خطراتی را هم به‌دنبال دارند. یکی از پیامدهای احتمالی این درمان سکته قلبی است ولی این اتفاق بسیار نادر است و در عمل‌های جراحی‌ برداشتن تومور کاروتید بادی، کمتر از دو درصد اتفاق افتاده‌است. خطر این جراحی برای افرادی زیاد است که تومورهای بزرگی داشته و به بازسازی و تعویض عروقی نیاز دارند.

اگر تومور بر عصب‌های نزدیک سرخرگ کاروتید تأثیر گذاشته‌باشد، بخشی از عصب باید برداشته‌شود. عصب‌هایی که تومور می‌تواند بر آن‌ها تأثیر بگذارد شامل: عصب واگ، عصب صورت یا عصب هایپوگلوسال (زیرزبانی) که زبان شما را کنترل می‌کند، می‌شود. این اتفاق می‌تواند مشکلاتی را در رابطه با عصب‌های آسیب‌دیده ایجاد کند.

جراحان تمام جوانب احتیاط را در نظر می‌گیرند تا خطر پیامدهای جراحی را کاهش دهند. جراح در مورد خطراتی که به آن‌ها اشاره شد یا دیگر خطرات احتمالی با شما صحبت می‌کند. هر سوالی که در مورد شرایط پزشکی و درمانتان دارید، حتما از پزشکتان بپرسید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

0

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱ مرداد ۰( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 25 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر وقتتون بخیر
    غلامرضایی هستم آزمایش بابارو می‌فرستم براتون که طبق دستور قرص وارفارینو به مدت دو هفته به صورت روزی یک عدد و دوشنبه و جمعه نصف قرص مصرف کردند، لطف کنید مقدار و مدت ادامه ی مصرف را اطلاع دهید.
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا جمعه ۱ مرداد ۰( 1 هفته پیش)
      سلام وقت بخیر با همین دستور ادامه دهند ماه بعد مجدد آزمایش
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۹ تیر ۰( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 8 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بیمارشش ماه عمل کرده و زمان عمل ده روز بستری بودن وآب خون زیادی ازشون رفته وخیلی هم لاغر شدن ومیگن که کم خون شدن چون سرگیجه دارن وگاهی وقت تعادل ندارن میخوان بخورن زمین,, ,وچون کم خون هستن از انجام آزمایش ممانعت میکنن
    میخواستم بپرسم پی تی تا کی باید انجام بشه ممنون ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا شنبه ۱۹ تیر ۰( 3 هفته پیش)
      سلام آزمایش انجام بدهند ارسال کنید، تا زمانیکه وارفارین مصرف میکنند باید ماهانه آزمایش بدهند.
  • تصویر کاربر لیلا چهارشنبه ۱۶ تیر ۰( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 8 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب فروزانیان عزیز .ممنون و سپاسگزارم که برای بیماران وقت می زارید جوابگوی سوالات هستید .
    من سه سال ونیم هست که عمل تعویض دریچه قلب کردم و قبل از عید یه ناراحتی حاد شکمی برام پیش اومد که گفتن کیست داشتی وپاره شده به خاطر اینکه ptهم بالا بود .یه آمپول پزشک زنان بهم زدن که گفتن دیگه عادت ماهانه نمیشی.سه ماه یکبار تکرار کن .
    من بعد اینکه مرخص شدم نه اینکه عادت شدم خونریزیم هم تایه هفته پیش ادامه داشت وکم و زیاد میشد دکتر رفتم .سونو دادم.گفتن خوب میشه یه هفته پیش دکترم را عوض کردم اون گفت نامه از دکتر قلب بگیر باید ابلیشن بشی یعنی با حرارت رحم را از کار می ندازن .
    گفت به خاطر وارفارینه که خونریزیت بند نمیاد .
    الان هم دوباره دکتر قلب رفتم نزدیک خودمون اکو کرد بازم نمی دونست ابلیشن رحم چیه فکر کرد عمل جراحی هست گفت اکو مری انجام بده که من نامه بهت بدم الان نمی‌دونم لازم هست اکو مری بدم گفتم باشما مشورت کنم اگه لازمه انجام بدم بعدش هم گفت بیمارستان قلب یا شهید رجایی انجام بده .بیمارستان قلب پیش کدوم دکتر اکو مری بگیرم که خوب باشه اگه لازم هست .
    لطفاً راهنماییم کنید
    در ضمن الان خونریزی ندارم 5ال6روزی هست که خوب شدم ولی درد زیر شکم وخود شکم دارم به دکتر زنان که گفتم گفت کارای قلبت را بکن اگه عود کرد بیا بیمارستان .که من می‌خوام اگه بشه یزد انجام بدم چون بیمارستان لاله هزینه ش بالا هست .نظر شما چیه راهنماییم کنید .
    اکو قلبم را براتون می فرستم
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا چهارشنبه ۱۶ تیر ۰( 3 هفته پیش)
      سلام اکو مری لازم نیست، متخصص زنان با تجربه و متبحر مراجعه کنید موردی ندارد در همان یزد انجام شود، وارفارین قبل از انجام ابلیشن توسط جراحتان تنظیم شود و پس از کنترل خونریزی به روال قبل مصرف کنید.
  • تصویر کاربر Taherezarei دوشنبه ۷ تیر ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 19 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    اقای دکتر بنده 7مرداد 99عمل کردم و اسفند ماه هم مجددا ویزیت شدم و فرمودید همه چیز طبیعی هست،چند روز هست که صداو حرکت جریان خون رو داخل رگی که پیوند زده شده متوجه میشم،مثل حرکت یک مایع داخل نی که صدا و جریانش رو متوجه میشید؛ ممنون میشم بفرمایید ایا این موضوع نگران کننده هست یا طبیعیه
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا دوشنبه ۷ تیر ۰( 1 ماه پیش)
      سلام بفرمایید چه عملی برای شما انجام شده؟ رگ پیوندی در قلب قطری به اندازه چند میلیمتر دارد و جریان خون در آن صدایی ایجاد نمی‌کند، اگر علایم دیگری دارید یا نگران هستید بهتر است توسط متخصص داخلی قلب ویزیت شوید یا تشریف بیاورید.
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۵ خرداد ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 17 مشاهده پرسش
    ایا واس نمونه برداری از تیروید میتونم دوروز وارفرین قطع کنم و امپول انعقاد خون بزنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا سه شنبه ۲۵ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      سلام میتوانید وارفارین را قطع کنید و روزانه آزمایش دهید، با INR زیر ۲ میتوانید نمونه برداری سوزنی را انجام دهید و پس از کنترل خونریزی مجدد وارفارین شروع شود.
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 20 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دریچه قلبم و ۱ماه پیش عمل باز ترمیم کردم حالا زیر گلوم درد میکنه وقتی آب دهنمو قورت میدم احساس میکنم گلوم کیپ شده میگم نکنه سرما خوردم بعضی وقتام سرفه میکنم حالا گفتم قرصی داروی چیزی میتونم بخورم درضمن روزیم یک ویک چهارم وارفارین میخورم ممنون از صبر و پاسخگویتون
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا یکشنبه ۲۳ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      سلام لازم است توسط پزشک معاینه شوید ته حلق از نظر عفونت چک شود و در صورت نیاز آنتی بیوتیک شروع شود.
  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 16 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من خانم 30ساله هستم یکسال و نیم پیش عمل قلب باز انجام دادم مشکلم سوراخ بین دهلیزی بود که سمت راست قلبم به طور متوسط بزرگ شده بود و بعد از عمل تنگی نفس دارم قبلش نداشتم بهتر شده تنگی نفس هام اما هنوز گاهی دوسه روز اذیت میشم و خودبخود خوب میشه به پزشکان چندین بار مراجعه کردم نوار قلب و اکو خوب بوده و عمل بدون نشتی بوده کامل بسته شده سوراخ.پزشکم میگن تنگی نفس عوارض عمل هست.ودریچه میترال متوسط شلی داره.میخواستم ببینم چ کاری میتونم بکنم ک بهتر بشه این تنگی نفسهام؟؟؟پیاده روی خوبه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      سلام ورزش و پیاده روی موردی ندارد، تحت نظر متخصص داخلی قلب باشید اگر اکو و نوار خوب بوده جای نگرانی نیست.
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 18 مشاهده پرسش
    سلام افشار هستم ۴هفته پیش عمل قلب باز انجام دادم الان یه ۲۵ روز هست که از کشاله ران تا زانو پای چپ گزش وخواب رفتگی ایجاد شده بهنظر شما طبیعی است یا نه .
    وچگونه درمان میشه.
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      سلام تا ۲-۳ ماه بعد از عمل از پایی که رگ برداشته شده طبیعی است، موردی ندارد.
  • تصویر کاربر فرزانه سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 36 مشاهده پرسش
    قرص اسپیرونولاکتون ۲۵
    و قرص فوروزماید ۴۰
    تمام شده.
    مجددا از داروخانه تهیه کنیم و استفاده کنیم یا اینکه مصرفش رو قطع کنیم؟؟؟
    ۱۴بهمن عمل قلب بازش بوده. ۲ماه از عملش گذشته.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      سلام وقت بخیر بله با همان دستور قبلی مصرف شود.
  • تصویر کاربر عباسعلی سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 38 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من دوباره پیام‌میدم جواب نمیگیرم پدرم وشما عمل کردین حالشم خیلی خوبه دوسال پیش عمل شدن فقط اینکه قرص اوسویکس وهنوز مصرف میکنن میخواستم بیینم این درد پاهاش ممکنه بخاطر مصرف این قرص باشه لازمه ب خوردنش ادامع بده یا اینکه ن چون بخاطر شرایط کرونا گفتین برای ویزیت بیمارستان نرن بهتره پدرمم نرفتن فقط میخواستم بدونم ب مصرف قرص اوسویکس ادامه بدن یه ک ن
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      سلام وقت بخیر خیر از عوارض دارو نیست، تا ویزیت بعدی پلاویکس ادامه یابد.
درحال دریافت اطلاعات
آدرس مطب

تهران بزرگراه نیایش غرب ، بعد از بلوار کبیری طامه، خیابان امام حسین، بیمارستان عرفان نیایش

شماره تماس

پرسش از دکتر