آنوریسم شکمی یک ورم یا برآمدگی بر روی دیواره ای از آئورت در قفسه سینه است که به دلیل تضعیف بافت جداره عروق به وجود می آید. این شرایط می تواند علائم متعددی را به همراه داشته باشد که گاهی اوقات مرگبار و خطرناک هستند. به دلیل خطرناک و جدی بودن مشکلات آنوریسم شکمی، تشخیص به موقع و درمان آن بسیار ضروری است.

آیا آنوریسم شکمی مشکلی جدی است؟

این بیماری معمولا هر سال ۱۵ هزار نفر را در ایالات متحده آمریکا تحت تاثیر قرار می دهد و به عنوان سیزدهمین علت مرگ و میر در افراد است. تحقیقات نشان داده اند احتمال مرگ در بیمارانی که آنوریسم شکمی خود در آئورت را درمان نکرده اند، به احتمال زیاد به خاطر آنوریسم خود از دنیا رفته اند.

علائم و نشانه های آنوریسم شکمی

آنوریسم شکمی

متاسفانه بیشتر آنوریسم های شکمی بدون علامت و نشانه خاصی هستند. به همین دلیل معمولا تا پاره شدن آنوریسم آنوریسم، علائم خاصی بروز نمی دهد.

با این حال بیشتر آنوریسم ها به شکل کاملا تصادفی و زمانی که بیمار برای دیگر بیماری ها و مشکلات آزمایش سی تی اسکن یا ام آر آی انجام می دهد، تشخیص داده می شود.

آنوریسم شکمی آئورت اگر سرعت رشد زیادی داشته باشد، ممکن است دردی را در ناحیه شکم، پهلو یا قفسه سینه ایجاد کند. در برخی موارد نادر، وقتی فرد آنوریسم شکمی آئورت داشته باشد، یک توده ضربان دار ممکن است در ناحیه شکم احساس شود.

آنوریسم شریان زانو ممکن است منجر به درد ساق پا، گرفتگی و حس ناراحتی (در حین راه رفتن) و یا بروز یک توده ضربان دار در ناحیه ساق پا شود.

درمان آنوریسم شکمی

بیشتر آنوریسم های شریانی در صورتی که زود تشخیص داده شوند و اندازه آن ها کوچک باشد، با صبر و مراقبت، درمان می شوند. در این بازه زمانی، آنوریسم به اندازه ای بزرگ نیست که بخواهید با عمل جراحی آن را برطرف کنید؛ چرا که مزایای ترمیم آنوریسم با اندازه کوچک، نسبت به معایب و خطرات همراه با آن کمتر است.

پس از این که آنوریسم در بدن به اندازه کافی رشد کرده و به اندازه قابل توجهی رسید و ریسک پاره شدن آنوریسم وجود داشت، مزایای درمان کردن آنوریسم بسیار بیشتر از ریسک ها و عوارض جانبی عمل جراحی یا عدم درمان آنوریسم خواهند بود.

پس از این که آنوریسم به اندازه ای بزرگ شود که خطر پاره شدن آنوریسم آن به وجود بیاید، گزینه های مختلفی در زمینه جراحی وجود دارند که با توجه به فاکتور های مختلف، یکی از آن ها توسط جراح قلب برای درمان انتخاب می شود:

1- جراحی باز آنوریسم

پروسه درمانی مرسوم و تهاجمی درمان آنوریسم شامل باز کردن حفره شکمی در حوزه آنوریسم آئورت شکمی و دوختن یک پیوند مصنوعی در داخل آنوریسم و اتصال آن به شریان بالایی می شود. با این کار می توان از پاره شدن آنوریسم آنوریسم جلوگیری کرد.

2- ترمیم اندوواسکولار

روش درمانی ترمیم اندوواسکولار شامل استفاده از کاتتر و وارد شدن آن به کشاله ران می شود و شباهت زیادی به پروسه درمانی آئورتوگرام دارد. با این حال، از کاتتر استفاده شده و یک پیوند استنت وارد آنوریسم می شود.

ترمیم اندوواسکولار آنوریسم ها نیازی به برش های بزرگ جراحی ندارد و مدت زمان بهبودی بیمار پس از آن بسیار کمتر از روش های مرسوم و سنتی جراحی است.

تمامی آنوریسم ها برای ترمیم اندوواسکولار مناسب نیستند. با این حال، جراحان در استفاده از روش های درمانی متنوع برای آنوریسم، مهارت و تخصص کافی را دارند.

ریسک عمل جراحی آنوریسم آئورت چه هستند؟

عوارض جانبی پس از عمل جراحی آنوریسم شکمی ممکن است شامل موارد زیر شوند:

⛔ حمله قلبی

⛔ ضربان قلب نامنظم

⛔ خون ریزی

⛔ سکته

⛔ فلج شدن به دلیل آسیب نخاعی

⛔ عفونت پیوند

⛔ آسیب کلیه

◼ مدت زمان بهبود و نقاهت پس از جراحی آنوریسم شکمی معمولا چقدر است؟

مدت زمان بستری بودن در بیمارستان پس ازعمل جراحی آنوریسم شکمی به شرایط بیمار و پروسه درمانی انجام شده، بستگی دارد. اما معمولا به ۷ روز زمان نیاز است. بیشتر افراد حداقل به ۴ الی ۶ هفته زمان نیاز دارند تا به خوبی بهبود پیدا کنند.

اگر آنوریسم شما بزرگ بوده و نیاز به درمان دیگر مشکلات در حین آن وجود داشته باشد و یا مشکلات دیگری نظیر قلب، ریه یا بیماری کلیه دارید، مدت زمان بهبود ۲ تا ۳ ماه خواهد بود.

پس از انجام عمل جراحی برای آنوریسم، پیشنهاد می شود سبک زندگی سالمی برای قلب خود در پیش بگیرید. تیم پزشکی دکتر خلیل فروزان نیا در این زمینه اطلاعات کافی را در اختیارتان قرار می دهد.

برای مشاوره رایگان با دکتر خلیل فروزان نیا جراح قلب روی پرسش از دکتر کلیک کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

0

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زارع یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 24 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر فروزان نیا عزیز

    پدر من ولی زارع میرک آباد ۷۳ ساله و وزنشان ۱۲۰ کیلوگرم است. سال ۹۶ بیمارستان مرکز قلب تهران عمل قلب باز کردید و ۳ تا رگ اصلی را تعویض کردید به دلیل اینکه وزن بالایی دارند می خواستیم عمل اسلیو معده انجام بدیم که از دکتر پازوکی سوال کردیم گفتن عمل با بیهوشی مقدور هست منتهی از دکتر قلب باید تایید بگیرید خواستم نظر شما را بدونم.

    تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام برای معاینه و اخذ گواهی تشریف بیاورید.
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 27 مشاهده پرسش
    سلام ‌شب‌بخیر‌من‌خانمی‌۵۷‌ساله‌هستم‌و۱۷‌تیر‌ماه‌تعویض‌۲‌دریچه‌داشتم‌‌ایا‌روز‌ه‌می‌توانم‌بگیرم
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام وقت بخیر، خیر، صلاح نیست فعلا
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 22 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر
    خانم حليمه خسی گر دوماه قبل یه دریچه عوض کردین یکی هم تعمیرفرمودیددماه دیگه برای معاینه بیان یزد حالااین هفته بیان یزد برای معاینه تشریف میاریدیزد؟
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام وقت بخیر، خیر، در صورتیکه حال عمومی خوب است مدارک را همینجا ارسال کنید، در غیر این صورت برای معاینه تشریف بیاورید.
  • تصویر کاربر ادریس دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 21 مشاهده پرسش
    سلام یکی این دکتر من عمل باز شدن داری قلب استفاده میکنم زود عصبانی میشم آیا از همین دارو هست که میخورم بعدش من میتونم بجای قرص پلاویکس قرص ٱسویکس بخورم چون قیمتش بالاست وضع مالی خوب ندارم مشکلی نیست دکتر بعد غذا سر وقت نمیتونم بخورم داروها شب ساعت 9بعضی موقع ساعت 10میخورم بعضر موقع ساعت 8مشکلی نیست شب میخورم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام وقت بخیر، مشکلی ندارد اسویکس مصرف کنید و روزانه در ساعت مشخصی مصرف شود یک الی دو ساعت تأخیر موردی ندارد.
  • تصویر کاربر ناظمی دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.خسته نباشید.اولا که تشکر از شما که پدرم رو عمل کردین.اخرین هفته ای که در یزد تشریف داشتین عمل کردین.قلب باز.نهم بهمن.از طبس. بخیه ها رو هم کشیدیم.سه روز بعد ازترخیص توسط اقا دکتر میرحسینی ویزیت شدن .اگه بیاد داشته باشین کراتینین بیمار هنگنم بستری تا مرز سه رفت.و باز پایین تراومد.
    داروها ی زیر رو نسخه کردن.براشون.
    فوروزماید ۴۰دوبار در روز
    متورال. اسپرین .ویتامین ای.کلوپیدگرول.پنتوپرازول .اتورواستاتین.
    نیتروکانتین ۲.۶.دوباردر روزـ
    همچنان همین داروها روبخورن؟
    چکاپ هم لازمه برا کلیه هاشون ایا؟فوروزماید همچنان باید ادامه داشته باشه؟
    کی بیایم برا ویزیت مجدد؟
    خدا خیر ببینین...تاحالا ندیدم دکتر بااین مهارت و تخصص اینقد تواضع داشته باشه ...خدا حفظتون کنه.
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام وقت بخیر، داروها ادامه پیدا کنند، حتما تحت نظر متخصص کلیه باشند. طی اسفند ماه ویزیت شوند.
    2. تصویر کاربر ناظمی دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      نفروویت و ویتامین ای هم جز داروهاشون بود ...اونا رو مدنظرداشتم یادم رفته بنویسم براتون.اونارو همـمیخورن.همین.
    3. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      ادامه دهند و توسط متخصص کلیه ویزیت شوند.
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 2سال هست عمل باز انجام دادم عمل ژنتیکی بوده آیا عمل من فرقی داره با اون عمل چون مال من ژنتیکی هست به مرور زمان خوب میشم مثل اول جای عملم کلن بی حس هست همه همینطور هستند سینه من بی حس
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 3 ماه پیش)
      سلام وقت بخیر، در مورد عوارض پس از جراحی تفاوتی وجود ندارد، بی حسی محل عمل ممکن است تا مدتی بعضا طولانی باقی بماند در صورت برطرف نشدن با پزشک نورولوژیست مشورت کنید.
    2. تصویر کاربر حسین جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 3 ماه پیش)
      سلام دکتر سوال منو خوب متوجه نشدی من میگم عمل باز شدم دوسال دکتر گفت ژنتیکی هست یعنی چی مادرزادی بودم یعنی عمل من که سن من 40سال هست فرقی داره با عمل ها دیگه من همیشه از رستوران غذا سفارش میدم بخورم مشکلی نیست دکتر جان ممنون عصبانی شدن بر قلب تعصیری داره
    3. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 3 ماه پیش)
      علل ژنتیکی بیماری های قلبی در صورت برطرف شدن با عمل از نظر پیش آگهی تفاوتی با سایر بیماران ندارد. تغذیه نامناسب و استرس از مهمترین عوامل ابتلا مجدد به بیماری های قلبی است.
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 24 مشاهده پرسش
    جواب آزمایش خانم حليمه خستیگرد روزی یک عدد و یک روز نصف قرص می‌خورده
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 3 ماه پیش)
      سلام وقت بخیر، هرروز یک عدد مصرف کنند به جز پنجشنبه که نصف قرص. ۱۰ روز دیگر مجدد آزمایش ارسال کنید.
  • تصویر کاربر Nastaran چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 16 مشاهده پرسش
    با سلام ، براي بيماري كه 16 روز از عملشون كه عمل باي پس بوده گذشته و ويزيت اول توسط دكتر انجام شده و همه چيز خوب بوده ، آيا انجام جلسات فيزيوتراپي واجب است ؟ و حتما بايد در اين جلسات ورزشي شركت كنند يا اينكه ضرورتي ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 3 ماه پیش)
      سلام وقت بخیر، بله جلسات بازتوانی برای تسریع روند بهبودی و انجام مانورهای تنفسی براس جلوگیری از عفونت ریه است.
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۲ دی ۹۹( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 34 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر انشاءالله که حالتون خوب باشه.دریچه قلبم توسط شما چهار پنج ماه پیش عوض شده.۲۰روز پیش آزمایش PTگرفتم NIR۲.۱بود. روزهای زوج و جمعه ۱قرص و روزهای فرد نصف قرص مصرف کردم الان هم آزمایش PT گرفتم ک میفرستم از لثه هام و بعضی موقع ها از دماغم خون میاد و تب شدید دارم و اسهال دارن و از مدفوع خون میاد و ادرارم قرمزه.رفتم پیش متخصص که اکو و نوار قلبشو گرفته میگه دریچش مشکلی نداره فقط عفونت کرده و قرص آزیترومایسین۲۵۰ و قرص کلسیم+ویتامین د داده ممنونتم راهنماییم کنی.با تشکر محمد زارعی از چابهار
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا دوشنبه ۲۲ دی ۹۹( 4 ماه پیش)
      سلام وارفارین هرروز نصف قرص مصرف شود و هفته آینده مجدد پی تی تکرار شود. متخصص گوارش مراجعه کنید. گزارش اکو خط پزشک خوانا نیست.
  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    سلام،وقتتون بخیر،مریم روشن ضمیرهستم
    پنج شنبه هفته آینده ،بیمارستان افشار یزد،کاندیدعمل دریچه هستم ،با عرض معذرت ،خاستم بپرسم،برای جلوگیری از عادت ماهیانه،میتونم،تا هفته آینده، قرص LD بخورم؟
    1. تصویر کاربر دکتر خلیل فروزان نیا یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 4 ماه پیش)
      سلام وقت بخیر موردی ندارد مصرف کنید.
درحال دریافت اطلاعات
آدرس مطب

تهران بزرگراه نیایش غرب ، بعد از بلوار کبیری طامه، خیابان امام حسین، بیمارستان عرفان نیایش

شماره تماس

پرسش از دکتر